Massage als middel tot herstel, niet verwennerij

Massage als middel om te herstellen kan enorm bevorderlijk zijn voor fitnessliefhebbers die zichzelf willen beperken, mensen die net beginnen met een oefeningsroutine en zelfs degenen die proberen mobiliteit te herwinnen na een ongeluk of letsel. Hier bij Medicalmasseur zijn we ons terdege bewust van de vele voordelen van massage die veel verder gaan dan het voor de hand liggende: een uur om te ontspannen en tot rust te komen.

We beschouwen massage als een manier om je lichaam “op te stellen” en tegelijkertijd je stressniveaus naar beneden te brengen. We beschouwen massage niet als een luxe extraatje of een luxe uitspatting , we beschouwen het als een belangrijke pijler van welzijn, en daarom zijn we trots om te zijn kan massage leveren in slechts een uur via onze website.  Hieronder vindt u enkele van de grootste pijnen en pijnen die kunnen worden verzacht door het boeken van een massage.

Sportief en workoutherstel

massage als middel tot herstel

Sportmassage is niet alleen geweldig voor trainingsherstel , maar het kan ook helpen om sportgerelateerde blessures te verkomen. Volgens de AMTA (American Massage Therapy Association) zijn de voordelen van sportmassage onder meer:

  • Variabele hartslagherstel en diastolische bloeddruk na een hoge intensiteitsoefening
  • Verminderde creatine kinase post-oefening in serum
  • Verminderde zwelling
  • Verminderde spierhypertonie
  • Verminderde spierstijfheid en vermoeidheid na het sporten
  • Verbeterde atletische prestaties
  • Verhoogde bewegingsvrijheid

Volgens Men’s Journal, nadat deelnemers aan een workout / massage-gerelateerd onderzoek een massage kregen na een trainingssessie, werden twee specifieke genen in de spiercellen aangetast. Van Men’s Health :

“Het eerste gen vermindert de ontsteking veroorzaakt door lichaamsbeweging, vergelijkbaar met het reliëf dat je krijgt van bepaalde pijnstillers. Het tweede gen leverde de productie van mitochondriën in de spieren op. Dit zijn de krachtpatsers van cellen. Ze gebruiken zuurstof en de afgebroken producten van voedsel om energie te genereren die de cellen nodig hebben. “

Terwijl andere behandelingen voor pijnlijke spieren zoals ijsbaden en farmaceutische geneesmiddelen ontstekingen kunnen verminderen, blokkeren die behandelingen feitelijk spierherstel en -groei. Massage kan het spierherstel versnellen en je een goed gevoel geven!

Als je geïnteresseerd bent, blijf dan lezen om meer te weten te komen over Sportmassage met Medical Masseur.

Stress en angstverlichting

massage als middel tot herstel

40 miljoen Amerikanen van 18 jaar en ouder lijden elk jaar aan een of andere angst . Dat is bijna 18% van de totale bevolking. Wat opvalt is dat slechts ongeveer 36% van die mensen op zoek zijn naar een of andere vorm van behandeling.

Als je een massage krijgt, nemen de cortisolspiegels af. Wat is cortisol? Het is dat onbeleefde stresshormoon dat door ons lichaam stroomt. Zelfs na slechts één sessie kunnen uw cortisolspiegels tot 30% dalen.

Migraine hoofdpijn

massage als middel tot herstel

De gevreesde migraine – we zijn er allemaal geweest (of bijna daar.) We proberen licht buiten te sluiten, het gebied van lawaai te verwijderen, medicijnen te nemen en alles te doen om het bonzen in onze hoofden te verminderen. De volgende keer dat je hoofdpijn voelt, probeer dan een massage te krijgen.

Massage kan spierspanningen in de nek, kaak en schouders verlichten  , wat eigenlijk het pad is van vele “cervicale” hoofdpijnen. Volgens de National Institutes of Health heeft massage “de potentie om een ​​functionele, niet-farmacologische interventie te zijn voor het verminderen van de incidentie van chronische spanningshoofdpijn.”

Slapeloosheid

massage als middel tot herstel

Meer dan 30 % van de Amerikanen loopt uitgeput rond en 10% van die totale groep is niet alleen een beetje moe, ze zijn volledig op slapelozen! Anne Williams, de opleidingsdirecteur van de Associated Bodywork & Massage Professionals, zegt: “massage helpt mensen meer tijd door te brengen in de diepe slaap, de herstellende fase waarin het lichaam nauwelijks beweegt, waardoor de neurotransmitter die gepaard gaat met pijn vermindert.” we zeggen niet dat een slaapmassage je slapeloosheid zal genezen, maar het is bewezen dat het stimuleren van de serotoninespiegel in het menselijk lichaam helpt slaap te induceren, je efficiënter te laten slapen en pijn kunt verminderen die je wakker houdt.

 

Er zijn een overvloed aan redenen waarom je ‘s nachts zou kunnen gooien en draaien: werk- en gezinsstress, spierpijn en pijn, angst … er is altijd iets dat ons kan afhouden van het krijgen van de aanbevolen 7+ uur slaap die we nodig hebben. Je weet maar nooit, een slaapmassage wordt misschien wel je geheime wapen !

Meld u aan voor onze E-mailnieuwsbrief
UW NAAM (*)
UW EMAIL (*)
UW TELEFOONNUMMER (*)
Bericht
]
* = verplicht
**= NAAR WELK ADRES MAG DE KAART GESTUURD WORDEN

BEDRIJFSGEGEVENS
Robbert Fijnvandraat
telefoonnummer: +31(0)62 78 37 666
email: info@medicalmasseur.nl
KvK: 63844311
BTW: NL141858898B01
IBAN: NL53 RABO 0320 8365 92

TAGS: CADEAUBON, BUSINESS,BLOG & INFO